Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Burchten

Burg Riegersburg

De Riegersburg, de sterkste vesting op een 482 meter hoge vulkanische rots van waar uit je de Oost-Steiermarkse heuvels goed overkijkt.

De weg naar boven is een schilderachtige route door de kasteelpoorten en langs de wallen. Je kunt ook kiezen om binnen 90 seconden boven te zijn met een hellende lift aan de noordzijde van het kasteel.

Boven wacht een indrukwekkend uitzicht en het imposante kasteel met zijn prachtige praalkamers, de Ridderzaal en de arcades op de binnenplaats.

Burg Güssing

Op een lang uitgedoofde vulkaan toornt de in 1157 als vesting gebouwde oudste kasteel van Burgenland uit.Om bedreigingen uit het Oosten te weren is er in de 16e en 17e eeuw een bakstenenmuur om de vesting. Met het verlies van het stategisch belang kwam het kasteel in de 18e eeuw in verval. Sinds 1870 is het kasteel eigendom van een stichting. Na een uitgebreide restauratie, is de staat van het kasteel nu zoals ze 200 jaar geleden was.In het kasteel zit een museum: Das Burgmuseum, een ware kunstkamer