Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Burg Gussing

Burg Güssing

Willhelm von Oranien

Dit kasteel is het oudste van Burgenland (1157).Door de invoering van de dakbelasting (18e eeuw) raakte het kasteel in verval.Het kasteel, het klooster en de begraafplaats heeft voor de familie Batthyány en de regio een belangrijke betekenis.Daarom heeft Prins Philipp Batthyány-Strattmann (1870) een stichting opgericht voor de instandhouding van Burg Güssing en het klooster. In 1957 werden de eerste instandhoudingsmaatregelingen genomen. Verdere restauratie heeft plaatsgevonden in de periode 1982 tot en met 2000, het kasteel Güssing is vandaag de dag weer in dezelfde staat als 200 jaar geleden.

In 20 vertrekken in het kasteel is een museum gehuisvest. Hier is o.a. te zien oude wapens, beeldhouwwerken, ambachtelijke producten, schilderijen van de Renaissance en barokke periodes.Ook de klokkentoren is te beklimmen van waaruit het uitzicht schitterend is.

Geopend van Pasen tot eind OktoberDinsdag t/m Zondag (maandag gesloten)10.00 - 17.00 uur