Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Burg Schlaining

Burg Schlaining

Oorspronkelijk lag dit kasteel aan een belangrijke verkeersader die in Noord-Zuid richting over het Bernsteiner gebergte voerde.Later kruiste de handelroutes van Szombathely, Graz, Wiener Neustadt en Sopron het gebied.

Deze bakstenen brug leidt naar het hoofdportaal van het kasteel.Aankomst door de 2e poort is er een grote binnenplaats. Ter ere vanKeizerin Elisabeth (Sisi) zijn er 5 kastanjes geplant in een elegant lijstwerk.De slotkapel is uitgerust met een barokke interieur design, een hoog altaar (uit 18e eeuw), een kruisweg met 3 scènes uit het leven van Jezus. Een tafelorgel uit de 17e eeuw. De ridderzaal wordt gedomineerd door een machtig tongewelf, evenals profane fresco's die behoren tot de oudste van Burgenland.

In de hoekige toren wonen beschermde vleermuizen.In de ronde toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

Burg SchlainingRochusplatz 17461 Stadtschlaining

Open: Pasen t/m eind oktoberDinsdag t/m Zondag 9:00 - 17:00 uurMAANDAG GESLOTEN