Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Graz

Klikken - Website VVV Graz

Graz ligt op ongeveer 60 minuten rijden van Jennersdorf

Graz de tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van deelstaat Steiermarken. De stad ligt aan de rivier de Mur aan de voet van de alpen. In 2003 was Graz uitgeroepen tot de Culturele Hoofdstad van Europa. Graz is bekend om zijn historische binnenstad, de grootste middeleeuwse binnenstad in Midden-Europa. In 1999 is de binnenstad van Graz opgenomen op de Wereldgoedlijst van de Unesco.

Het symboom van Graz: de Uhrturm am Schloßberg

De Grazer Uhrturm is een 28 meter hoge toren op de Schloßberg. De Schloßberg is een krachtige rots en ligt in het hart van de historische stad, een groene oase. De Schloßberg ligt direct aan de oevers van de Mur en stijgt tot een hoogte van 123 meter op het belangrijkste plein van Graz. Het hoogstepunt geeft ook een panoramisch uitzicht van 360° over het centrum van Graz en daarbuiten.

Kunsthaus in Graz

Het kunsthaus Graz maakt deel uitvan het museumcomplex Universal museum Joanneum.Het is een ontwerp van Cook & Fournier en wordt ook wel Friendly Alien genoemd.

Sporgasse

De weg is ouder dan Graz zelf.In de Romeinse tijd was dit een handels route tussen Mura vallei en Savaria (nu Szombathely in Hongarije).De Sporgasse is nu één van de meest populaire straten om te winkel / wandelen.


http://www.graztourismus.at/cms/ziel/2865539/DE/