Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Heiligenbrunn

Klik hierop, link naar Heiligenbrunn

Kellerstöckel von Heiligenbrunn

De kellerstöckel in Heiligenbrunn zijn ruime en bijna volledig bewaard gebleven voorbeelden van Wijnkelders die sinds de 18e eeuw in gebruik zijn.De oude wijnkelders die deels bedekt zijn met stro, bevatten meestal oude Wijnpersen uit de 17e eeuw.

Uniek in zijn geheel, het wijnkelder-gebied van Heiligenbrunn. Veel van de oude wijnkelders hebben nu nog steeds hun oorspronkelijkefunctie behouden, dit wordt op een indrukwekkende wijze geïllustreerd.Dit wijnkelder-gebied is geen museum, alle wijnkelders zijn privé bezit.

In 1969 is dit gebied tot beschermd gebied verklaard en in de jaren 1983 - 1986 zijn de 108 wijnkeldersop de lijst van historisch monumentale panden geplaatst. Men heeft toen al erkend dat deze wijn- kelders van primaire, folklorische betekenis zijn.

Op overigens indrukwekkende verscheidendheid zijn de amper bestaande rieten blokhuizen behouden. Deze blokhuizen waren immers typisch oorspronkelijke woningbouw voor Burgenland.

Natuurlijk kun je hier ook een heerlijk wijntje proeven of wijn inkopen !Naast wijn serveren ze producten die ze zelf maken, zoals bv. appelsap/druivensap


http://www.kellerviertel-Heiligenbrunn.at