Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Maribor

Maribor is in 2012 één van de twee culturele hoofdsteden van Europa.

Voor 1918 behoorde Maribor (Marburg an der Drau) tot Oostenrijk. Pas aan het eind van de Eerste Wereldoorlog werd Maribor bij het toenmalige Joegoslavië gevoegd.

Maribor is de 2e grote stad van Slovenië en ligt op ongeveer 75 km van Jennersdorf. gelegen aan de rivier de Drava.

Maribor heeft een fraai oud centrum, herenhuizen met typerende rode daken, de kathedraal uit de 12e eeuw, het stadskasteel uit 1483, het 16e eeuws stadhuis. De stad is wereldberoemd om haar ruim 400 jaar oude wijngaard, voor zover bekend de oudste ter wereld. In het najaar trekken vooral de gezellige wijnfeesten veel toeristen.

Op het Glavni plein staat de Mariazuil, deze herinnert de stad aan de pestepedimie van 1680. De oude havenwijk is zo'n 20 jaar geleden gerenoveerd en is de moeite waard om te bezoeken.

Hier staat ook de watertoren of de Vodni Stolp waar je de wijnen van Slovenië kunt proeven. Rondom de stad is de wijnbouw een belangrijke bron van inkomsten voor veel bewoners.

Maribor is vooral bekend bij natuur- en sportliefhebbers vanwege het naburig berggebied Pohorje. Daar kun je heerlijk wandelen in de zomer en avontuurlijk skiën in de winter

Ieder jaar wordt er in Maribor een multicultureel zomerfestival gehouden. In 2012, het Europees cultuurjaar, staan er vele culturele manifestaties van allerlei aard op het programma.


http://maribor-pohorje.si/wir-empfehlen.aspx