Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Vakantiehuis Fotos huis Omgeving Jennersdorf Kuuroorden Burchten Sporten Hongarije Slovenië Heiligenbrunn Graz Wenen Restaurants Boeken Tarieven Boekingsformulier Algemene Voorwaarden Vervoer / Route Fietsverhuur Vissen Paardrijden Klimmen Kanoen Tennissen Reserveringsformulier Gastenboek Chocolade Maribor Beschikbaarheid 2013 Onze tuin Kastelenroute Schloss Aichberg Burg Schlaining Burg Gussing 

Paardrijden

Reiterhof RösslerDe manege van fam. Rössler

staat in Poppendorf, op zo'n 12 km van Jennersdorf.Fam. Rössler heeft zelfs Nederlandse paarden.Je kunt hier paardrijles nemen maar ook gezellig een buitenrit rijden.

Zeer bekend zijn de Lipizzaners van de Spaanse rijschool in Wenen.De wereldberoemde Lipizzaner paarden en hun berijders krijgen een jarenlange opleiding voordat ze voor publiek mogen optreden in de Spaanse Rijschool. De school leert de berijders en paarden de zogeheten klassieke hoge rijkunst.Het bijwonen van een training ('s ochtends van 10.00 - 12.00 uur) is een goedkope manier om iets te zien van de Spaanse rijschool.In de zomermaanden juli en augustus is de Spaanse rijschool gesloten.

Stoeterij Piber

Op 110 km afstand van Jennersdorf (net voorbij Graz) ligt Stoeterij Piber.

De Lipizzanerstoeterij Piber fokt hier sinds 1920 de paarden voor de inzet aan de Hoge School van de klassieke rijkunst. De beste hengsten gaan naar de Spaanse rijschool in Wenen.


http://www.reiterhof-roessler.at http://www.piber.com/